Team

Het team van Notariskantoor Van Pelt bestaat uit 1 notaris, 1 waarnemend kandidaat-notaris en 5 medewerkers. In ons werk onderscheiden wij ons door een hoog kwaliteitsniveau op basis van dubbele controles. We hebben altijd bijzondere aandacht voor u en onze dossiers, waarvoor we ruim de tijd nemen. We adviseren voor zaken binnen familie, woning en organisatie. Ook op het gebied van juridische en fiscale zaken en verzekeringskwesties.

Ellen van Pelt, notaris.

'Sinds 2002 ben ik als notaris werkzaam. Eerst vanuit Krijgsheld&van Pelt Notarissen en per 2016 run ik mijn eigen kantoor aan de Oostersingel 5. De kracht van mijn kantoor is dat we in een klein team werken en daardoor veel aandacht kunnen hebben voor de mens achter het dossier. Persoonlijk contact is mijn belangrijkste drijfveer om mijn vak met plezier uit te oefenen. Ik maak graag tijd voor u vrij om u te woord te staan en om al uw vragen te beantwoorden en u van dienst te zijn'.

vanpelt@notariskantoorvanpelt.nl

Geke Wolf-Hadders, notarieel medewerker.

'Vanaf april 2016 werk ik bij dit notariskantoor. Daarvoor heb ik jarenlang in het bankwezen gewerkt. Ik hou me voornamelijk bezig met de behandeling van de registergoed dossiers, het opstellen van akten en de afrekeningen. Ik doe de correspondentie en ik heb regelmatig telefooncontact met betrokken partijen. Voor mij een nieuwe tak van sport'.

wolf@notariskantoorvanpelt.nl

Melissa Kotters, notarieel medewerker.

'Gedurende mijn studie HBO-Rechten was ik al werkzaam bij dit notariskantoor. In 2019 heb ik mijn opleiding succesvol afgerond. Ik houd mij nu voornamelijk bezig met de onroerend goed praktijk. Tijdens mijn studie heb ik ook vele andere werkzaamheden gedaan, dus ik ben breed inzetbaar. Ik waardeer het werken op een klein kantoor. De grote verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en de korte lijntjes vind ik erg prettig.'

kotters@notariskantoorvanpelt.nl

Leonie Kol, administratief medewerker.

'Vanuit een ondersteunende baan in het onderwijs was ik op zoek naar een andere baan. Deze functie is geheel iets anders, maar daar was ik ook naar op zoek. Gevarieerd administratief werk met veel klantcontact, per mail, telefoon of bij ontvangst op kantoor. Grote kans dat ik u ontmoet als u binnenstapt aan de Oostersingel.'

kol@notariskantoorvanpelt.nl

Sara Nada, administratief medewerker.

'Ik studeer HBO-rechten aan de Hanze Hogeschool en tijdens mijn studie ben ik nieuwsgierig geworden naar het notariaat. Ik had al ervaring met administratieve werkzaamheden en nu daag ik mezelf uit om met mijn juridische kennis eerste aanspreekpunt te zijn om u te woord te staan. Daarnaast doe ik ondersteunend werk in de familiepraktijk.

info@notariskantoorvanpelt.nl

Femke Fokkema-Achterberg, administratief medewerker.

'Door het uitoefenen van verschillende werkzaamheden in het verleden, kwam ik erachter dat ik gelukkig ben wanneer ik een ondersteundende functie bekleed met veel klantcontact. En dat vind ik zeker terug in deze baan. Ik ben verantwoordelijk voor alles rondom het tekenen van een akte. Daarnaast sta ik u graag te woord bij binnenkomst of via telefoon en mail".

info@notariskantoorvanpelt.nl
Volg ons laatste nieuws op facebook