MAIKE VREDEVOOGD, Kandidaat-Notaris

Per 1 januari ben ik werkzaam als kandidaat-notaris bij Notariskantoor Van Pelt. In deze column stel ik me graag aan u voor.

Mijn naam is Maike Vredevoogd. Ik woon in Groningen, waar ik ook ben opgegroeid en heb gestudeerd. Na een jaar aan de Pabo besloot ik om toch geen juf te worden, maar meester (in de rechten). Ik heb Notarieel recht en Nederlands recht afgerond. Nadat ik een zomer lang stage had gelopen bij een notariskantoor wist ik het zeker: ik wil in het notariaat werken. Sinds mijn afstuderen in 2008 heb ik op kantoren in Groningen, Gieten en Zuidlaren gewerkt. Ik verwacht de Beroepsopleiding Notariaat af te ronden en beëdigd te worden tot waarnemer. Ik kan dan Ellen waarnemen als zij afwezig is. Dat houdt in dat ik dan in haar plaats de akten kan ondertekenen.

Het mooie van het notarisvak vind ik de combinatie van theorie en contact met mensen. Als (kandidaat-)notaris ben je betrokken bij belangrijke momenten in het leven van klanten. Hoogtepunten zoals gaan samenwonen, trouwen, het starten van een onderneming, de aankoop van een woning, maar ook trieste momenten zoals het overlijden van familieleden. Intussen is het aan de notaris om de zaken daaromheen goed te regelen en waar nodig te bemiddelen tussen partijen. Dat vraagt om creativiteit en inlevingsvermogen, om oplossingen te bedenken waardoor geschillen worden voorkomen. Voor mij een mooie uitdaging. Gelukkig heb ik mijn achternaam mee.

Hoewel Assen mij niet geheel onbekend is (mijn zus en haar gezin wonen in Kloosterveen) kijk ik ernaar uit de stad nog beter te leren kennen.
Graag zie, spreek en ontmoet ik u aan de Oostersingel 5!
Maike Vredevoogd

Volg ons laatste nieuws op facebook